URBANISME
- Redacció / Juneda

Límit de velocitat de 20 km/h als carrers de Juneda d'una sola plataforma

El consistori senyalitza els límits de velocitat, que a tots els carrers és de 30 km/h, excepte als de plataforma única, que és de 20. 

(foto: F.F.)

L’ajuntament de Juneda ha pintat les senyals que recorden als conductors de vehicles que la velocitat màxima als carrers d’una sola plataforma, és a dir, als que la calçada i la vorera estan al mateix nivell, és de 20 km/h. Això passa, per exemple, als carrers Anselm Clavé o a la plaça de l’Església. Igualment, també s’han senyalitzat horitzontalment les entrades dels carrers principals del poble, que en aquest cas tenen un límit de velocitat de 30 km/h (a municipis propers com les Borges Blanques, el límit general està fixat a 50km/h).

“Hi ha qui considera que aquest tipus de senyalitzacions són més pròpies de ciutats que de pobles, però quan tens un parc de vehicles de més de 1.000 cotxes, ho hem de regular”, explica l’alcalde, Antoni Villas. Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), a Juneda hi ha uns 1.800 turismes matriculats. L’any passat, el grup municipal Junts per Juneda-AM va demanar que el govern municipal instal·lés mesures passives, com ressalts, per fer moderar la velocitat a alguns carrers com Prat de la Riba, on asseguraven que “es constata fàcilment com alguns vehicles circulen a velocitats molt superiors als 50 km/h”.

D’altra banda, aquest dilluns han començat les obres de fressada i aglomerat als paviments d’alguns trams dels carrers Fondo, Prat de la Riba, Casetes i la zona de l’antiga caserna de la Guardia Civil.