CULTURA, LLEURE
- Redacció / Juneda

Juneda recupera el festival punk, ara amb el nom d'Antifa Rock

Recull l’herència de l’històric Kalikenyo Rock, que no es va poder fer el 2020 ni el 2021 i suposada la tornada d’un festival de punk després del trencament de relacions entre part de l’organització.

(foto: Xavi Minguella)

L'últim festival punk de Juneda, l'històric Kalikenyo Rock, es va fer el 2019 i va reunir unes 4.000 persones. L'any següent vindria la Covid i el 2021, encara amb restriccions, també va ser impossible de celebrar, amb l'afegit del trencament de relacions entre part de l'organització. Finalment, si no hi ha imprevistos majors, aquest any es tornarà a fer el festival, ara amb el nom d'Antifa Rock i de la mà de la nova associació homònima, que recull l'herència organitzativa del Kalikenyo.   

Tres dies forts
Si en anteriors ocasions el festival arrencava el dimecres amb l'actuació d'uns pocs grups, ara es concentrarà la programació el dijous, divendres i dissabte. Serà els dies 23, 24 i 25 de juny, de manera que la primera nit coincidirà amb la revetlla de Sant Joan i el divendres és festiu. "No hi haurà un dia menys intens per escalfar motors, sinó que els tres seran forts", explica Arnau Grau, de l'associació Antifa Rock. De moment, s'han donat a conèixer 16 grups que hi actuaran, que representen aproximadament el 50% del cartell definitiu, i pròximament es dirà la resta. Juneda serà un dels pocs llocs on els veterans madrilenys Non Servium actuaran en format festival, ja que enguany prioritzen sales de concerts. Altres noms de llarga trajectòria que seran a Juneda són Segismundo Toxicómano, Kop, El Drogas (excantant de Barricada), Animales Muertos o Kaos Urbano. 

L'Antifa Rock es farà en un terreny del costat d'on s'havia fet el Kalikenyo, als afores de Juneda, "de manera que no caldrà canviar accessos, la zona d'acampada serà la mateixa i la gent ja ho coneix", explica Grau. Aquest 15 de febrer s'han posat a la venda els abonaments per les entrades i pel 18 de març hi ha prevista una presentació pública durant el concert que Los Agua Bendita faran a la sala La Boite de Lleida.