COMARCA, POLÍTICA
- Redacció / Arbeca

El president Aragonès i la consellera Jordà es reuniran aquest dissabte a Arbeca amb els productors de la DOP

La visita arriba un mes després de la polèmica pel fet que la Fira de l'Oli que es va celebrar a les Borges no hagués convidat ni el president de la Generalitat ni la consellera a inaugurar el certamen.

(foto: Aina Martí/ACN)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, es reunirà demà dissabte, 19 de febrer, amb els productors d'oli de la Denominació d'Origen Protegida (DOP) Les Garrigues. La trobada tindrà lloc en el marc de la visita que el cap del Govern farà durant al llarg del dia a Arbeca i Corbins per reunir-se amb diferents sectors del món agrari. 

A 2/4 de 10 del matí, Aragonès farà una visita institucional a l'Ajuntament d'Arbeca, on serà rebut per l'alcalde, Sergi Pelegrí, i la resta de membres del consistori, així com el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé. Després de signar al Llibre d'honor, el president i l'alcalde a l'antic molí d'oli de l'Argilés, on visitaran les seves instal·lacions i saludaran els productors d'oli locals. A continuació, el cap de l'Executiu anirà a la cooperativa d'Arbeca on, junt amb el president d'aquesta entitat, Jaume Gotsens, i la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, Teresa Jordà, visitaran el molí i la zona d'embalatge. 

Cap a les 11 es preveu que el President i la consellera mantinguin una reunió de treball amb els productors de la DOP a les oficines de la mateixa cooperativa. A la tarda, Aragonès continuarà la seva agenda amb una visita institucional a l'ajuntament i a la cooperativa de Corbins (Segrià).

La visita arriba un mes després de la polèmica que hi va haver a la Fira de l’Oli de les Borges, en què el consistori de la capital garriguenca va refusar l’oferiment de Presidència d’inaugurar el certamen. Segons va explicar l’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, la inauguració ja estava compromesa amb la consellera Violant Cervera, ja que “la meva consigna era que anés a càrrec d’una dona i lleidatana”, motiu pel qual tampoc no es va convidar la consellera del ram, Teresa Jordà per a la inauguració o cloenda.