COMARCA
- Redacció

Les incidències de trànsit van centrar les trucades de les Garrigues al 112 durant el 2021

A diferència del conjunt de Catalunya, en què les qüestions de seguretat van ser el primer motiu de la trucada, a les Garrigues ho van ser les incidències de trànsit, seguides de les d'assistència sanitària.

(foto: Roger Segura/ACN)

El Centre d'Atenció i Gestió de Trucades d'Urgència 112 de Catalunya, que depèn del departament d'Interior, va rebre l'any 2021 un total de 3.657 de trucades fetes des de la comarca administrativa de les Garrigues, una xifra que suposa un augment del 8% respecte del 2020, en sintonia amb l'augment generalitzat a Catalunya.

A diferència del còmput global, però, en què les qüestions de seguretat van ser el primer motiu de la trucada, a les Garrigues ho van ser les incidències de trànsit, un 29,5%, seguides de les d'assistència sanitària, les de seguretat, les d'incendis i les de civisme. De totes aquestes, un 30% es van fer des de les Borges Blanques.

Al Segrià, el motiu principal va ser la seguretat, però val a dir que el 75% de trucades es van fer des de la ciutat de Lleida. Al Pla d'Urgell, el 31% procedia de Mollerussa i l'assistència sanitària va centrar les urgències.