COMARCA, RESIDUS
- Redacció

Arriben els primers cubells domèstics pel porta a porta de cinc pobles

D’aquí un parell de setmanes han d’arribar els que falten, els multifracció, i ja es podran començar a repartir als veïns. El Consell Comarcal preveu fer el canvi de sistema a l’abril.

(foto: CC Garrigues)

Aquest matí han arribat a un magatzem municipal de Juneda els prop de 4.000 cubells domèstics de brossa orgànica que han de servir per a la recollida porta a porta als cinc municipis garriguencs que estrenaran pròximament aquest sistema. A més de Juneda, són Puiggròs, Arbeca, la Floresta i Cervià, els primers de la comarca administrativa on el Consell Comarcal implantarà el porta a porta. Els nous cubells se sumen a la seixantena que ja van arribar al gener, destinats per a comerços i altres tipus d’establiment.

L’ens comarcal calcula que d’aquí un parell de setmanes arribaran els cubells que falten, els de multifracció, amb la qual cosa ja estaria tot a punt per repartir-los als veïns i iniciar el canvi de sistema, ja que l’empresa concessionària també té el camió i el personal preparats. Es preveu que el porta a porta a aquests pobles comenci a l’abril, tot i que encara no s’ha fixat un dia concret, i ho farà amb dues rutes, una per Juneda i Puiggròs i l’altra per Arbeca, la Floresta i Cervià.


(foto: CC Garrigues)

A finals de gener es van començar a fer les primeres xerrades informatives sobre el nou sistema i, de moment, ja se n’han fet a Arbeca, Puiggròs, la Floresta i Cervià. A Puiggròs se’n farà una altra demà divendres, igual que a Juneda.

Compostadors a Arbeca
D’altra banda, l’ajuntament d’Arbeca ha repartit avui 35 recipients per a compostar la brossa orgànica, uns recipients que el Consell Comarcal va adquirir temps enrere per a una campanya anterior i que havien quedat per estrenar a la seu del Consell.