COMARCA
- Redacció / Juneda

Projecte de la UdL i l'ajuntament de Juneda per senyalitzar espais urbans amb pictogrames

L’objectiu de la col·laboració és facilitar la inclusió de persones amb trastorn de l'espectre autista, amb discapacitats sensorials o intel·lectuals o amb desconeixement de la llengua d'acollida.

(foto: UdL)

L’Ajuntament de Juneda i la Universitat de Lleida han firmat aquest divendres un conveni de col·laboració segons el qual els estudiants dels últims cursos del Grau d'Educació Primària - Menció en necessitats educatives especials i educació en la diversitat crearan un conjunt de símbols per orientar en l’espai urbà del municipi les persones amb trastorn de l'espectre autista, amb discapacitats sensorials o intel·lectuals o amb desconeixement de la llengua d'acollida, entre altres situacions de vulnerabilitat, per millorar la seva inclusió.

Els alumnes tindran la supervisió de les professores de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social (FEPTS), Clara Sansó i Cristina Petreñas, i treballaran junt amb els professionals del consistori. En una primera fase s'abordaran espais exteriors, com ara el parc infantil, la Banqueta, les portes de l'escola, les de l'ajuntament, el pavelló, la biblioteca, diversos comerços, etc., mentre que en una segona, el curs vinent, els pictogrames s'instal·laran a l'interior de serveis i equipaments municipals.

"És una gran oportunitat de transferència del coneixement que es genera a la UdL i, a la vegada, l'ajuntament ens proporciona un context enriquidor de qualitat per a la formació del nostre estudiantat al poder realitzar una acció real per atendre una necessitat real", expliquen les professores. El rector de la UdL, Jaume Puy, i l’alcalde de Juneda, Antoni Villas, han destacat la voluntat d'ambdues institucions d'afavorir la inclusió de les persones amb situació de vulnerabilitat.

Els primers pictogrames s’instal·laran a finals de març, en un acte on participaran alumnes i professors de la Facultat, a més de la degana del centre, Maria Pau Cornadó i l'alcalde.