COMARCA
- Redacció / Les Borges Blanques

El CDR reivindica la retirada de la bandera espanyola de l'ajuntament de les Borges

El consistori la va penjar el 2 de març per complir una sentència judicial del 2014, per la qual l’Advocacia de l’Estat havia enviat un ultimàtum.

La nit del divendres a dissabte, la bandera espanyola que s’havia hissat uns dies enrere al balcó de l’ajuntament de les Borges Blanques, va desaparèixer. El Comitè de Defensa de la República (CDR) de les Borges n’ha reivindicat l’acció a través de les xarxes socials amb el següent missatge: “La bandera espanyola no ens representa i menys si és una imposició. Per això, el CDR l'ha tret de la façana de l'Ajuntament. El CDR no acata! Tantes vegades com es pengi, tantes vegades la farem desaparèixer”.

La bandera era al balcó de l’ajuntament des del passat 2 de març, quan el govern municipal hi va hissar la catalana, l'espanyola i la borgenca, una situació insòlita fins al moment, ja que habitualment no n'oneja cap si no és amb motiu d'alguna festivitat o data assenyalada. Ho va fer en compliment d’una sentència judicial del 2014, per la qual l’Advocacia de l’Estat en va exigir definitivament l’execució unes setmanes enrere. Al costat de l'espanyola s'hi va posar un cartell que deia "La bandera estatal penja en aquest Ajuntament en compliment d'una sentència judicial". Igualment, els responsables municipals van fer retirar la bandera estelada que onejava a la cantonada de l'edifici consistorial.

L’alcaldessa de la població, Núria Palau, va explicar aleshores que es va hissar la bandera espanyola "per no carregar contra els funcionaris i no buscar més problemes dels que tenim". Palau es mostrava enutjada pel requeriment judicial i va assegurar que "aviat es tornaran a treure totes les banderes”. De moment, al balcó han quedat la catalana, la local i el cartell que fa referència a l’espanyola, ja desapareguda.