COMARCA, CULTURA
- Redacció / Juneda

Trobada de muralistes d'street art a la Manreana

Havia de tenir lloc el 19 i 20 de març però es va traslladar al 26 i 27 per les condicions meteorològiques. Aquesta primera edició la protagonitzen quatre artistes.

(foto: arxiu)

La Manreana Parc, situada al terme de Juneda, acull aquest cap de setmana la primera trobada de muralistes d'street art, sota el nom de “13 comarques”, ja que la intenció és que els artistes participants plasmin totes les comarques de la província de Lleida al llarg dels tres anys en què es preveu que es faci la trobada. De moment, la primera edició la protagonitzaran quatre artistes, que il·lustraran quatre comarques a les parets del recinte: Cactus Soup farà les Garrigues, Llukuter el Segrià, Kamma Marlo el Pla d'Urgell i Swen Art el Pallars Sobirà.

La iniciativa s’havia de fer el cap de setmana passat, però les previsions meteorològiques van fer que s’ajornés al següent. L'organitzen, a més de la mateixa Manreana, les artistes visuals Lily Brick i Laura Justribó i compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Prèviament, els muralistes han visitat les respectives comarques amb la col·laboració de les diferents oficines de Turisme dels consells comarcals, amb la idea de copsar-ne l'essència i els principals actius i poder-los plasmar posteriorment al mural.

Concurs de muralistes joves
La mateixa organització ha convocat un concurs per a joves muralistes menors de 18 anys, amb la idea de donar l’oportunitat als que comencen. La persona escollida rebrà una formació per part de Lily Brick i podrà fer un cinquè mural al costat dels artistes consolidats, amb tècnica i disseny lliures.

En paral·lel a la trobada, la Manreana obrirà igualment tots els espais, com cada cap de setmana, i a la tarda hi haurà visita guiada a la granja.