COMARCA, CULTURA
- Redacció / Juneda

L’èxit de ‘Terra baixa’ fa que Juneda programi fins a quatre sessions

El 28 de març es van acabar en poques hores totes les entrades per a les dues sessions que es preveien inicialment. Al final, el Teatre Foment n’ha obert dues més. En total són més de 1.000 localitats.

El dijous 24 de març, el Teatre Foment de Juneda va anunciar que el 14 de maig es representaria Terra baixa, l'obra d'Àngel Guimerà sobre la qual ha girat el programa El llop, de TV3, on una de les actrius protagonistes és la junedenca Alexandra Olmo. El dilluns 28 es van posar les entrades a la venda de forma presencial i en només un matí es van esgotar, sense opció, ja, d'oferir-ne al públic de fora de Juneda. Una hora i mitja abans, la cua de gent ocupava part dels porxos del carrer Major, on hi ha l'ajuntament, i les les 540 entrades disponibles, 270 per sessió, van volar. L'alta demanda va fer que els responsables de l'equipament treballessin per ampliar les sessions i, finalment, el 30 de març s'anunciaven dues sessions més, aquestes per la vigília del dia anunciat inicialment. L'endemà es posaven 540 entrades més a la venda i a la tarda ja estaven quasi totes les places venudes.

Programa i gira
La companyia de Terra baixa sorgeix del programa El llop, dirigit per Àngel Llàcer, que es va emetre a TV3 entre el gener i el març i que va començar amb càstings de selecció a 200 de les 1.500 persones procedents del teatre amateur que havien respost a la crida. Des del primer capítol, la junedenca Alexandra Olmo va captivar el públic i el jurat i va ser una de les escollides per formar part del grup final, on fa el paper de Marta, protagonista principal de l'obra de Guimerà. Ara la companyia representa l'obra en diversos teatres de Catalunya.

La 'Infanticida', de Caterina Albert
Abans de Terra baixa, el Foment ha programat pel 29 d'abril Infanticida, una obra de Caterina Albert escrita el 1898. A Juneda hi arriba l'adaptació del dramaturg Marc Rosich, interpretada per Neus Pàmies i dirigida per Marc Angelet, amb música de Clara Peya. A finals d'any, Infanticida es va representar al Teatre Nacional de Catalunya.