COMARCA, RESIDUS
- Redacció / Arbeca , Cervià de les Garrigues , La Floresta

Arbeca, la Floresta i Cervià comencen la recollida porta a porta el 3 d’abril

Aquests dies es retiren els contenidors de la via pública, excepte els del vidre. La recollida es farà quatre dies a la setmana. Juneda i Puiggròs començaran al 2 de maig.

Retirada de contenidors a Arbeca. (foto: Aj. Arbeca)

Ja està tot a punt per començar la recollida porta a porta de la brossa a Arbeca, la Floresta i Cervià, els tres primers municipis on el Consell Comarcal de les Garrigues introdueix aquest sistema. El canvi es farà el diumenge 3 d'abril, un cop ja s'han repartit els cubells que s'hauran de fer servir a cada domicili i s'han anat retirant els contenidors de la via pública, excepte els de vidre, l'única fracció que es continuarà recollint amb contenidor. Els dies de recollida de la brossa en aquests tres pobles seran dilluns (resta), dimarts (orgànica i paper), dijous (orgànica i envasos) i diumenge (orgànica i envasos), de les 8 a les 10 del vespre. Bolquers, compreses i excrements d'animals es poden deixar dins la fracció resta o en una bossa a part amb l'adhesiu groc identificatiu.

14 municipis
A més d'Arbeca, la Floresta i Cervià, enguany també començaran el porta a porta a Juneda i Puiggròs. Ho faran un mes després, el 2 de maig, i Juneda esdevindrà el poble garriguenc més gran on es fa aquest sistema. 
A la comarca administrativa del Segrià ja fa quatre anys que es fa el porta a porta a set municipis garriguencs (Almatret, Maials, Torrebesses, Sunyer, Llardecans, Sarroca i Aspa), mentre que la Granadella i el Cogul fan un sistema molt semblant. Arran del canvi, tots aquests freguen o superen el 70% d'índex de reciclatge, per sobre del 50% que exigeix la UE des del 2020.