COMARCA
- Redacció / Arbeca , Les Borges Blanques

Arbeca comença a construir la seva primera pista poliesportiva reglada

En una primera fase es farà la pista com a tal i la contenció del terreny. Més endavant s’hi posarà una coberta i, a mitjà termini, es vol convertir en el reivindicat pavelló poliesportiu del municipi.

(foto: Xavi Minguella)

L'ajuntament d'Arbeca està construint una pista poliesportiva a l'avinguda President Tarradellas, al costat de la residència de la gent gran. De moment ha de servir per fer la pista estrictament -descoberta- i la contenció del terreny, amb un pressupost de 209.000 euros, 120.000 dels quals dels ajuts PUOSC. En una segona fase es cobrirà i, finalment, a mitjà termini, es tancarà a tall de pavelló.

La primera fora de l'escola
Aquesta serà la primera pista poliesportiva com a tal d'Arbeca, ja que ara només hi ha la del pati de l'escola, que no reuneix les condicions per a la pràctica reglada de segons quins esports i, a més, està dins un recinte tancat. La nova pista, en canvi, serà de tipologia POL-2, és a dir, més gran i apta per al bàsquet, l'handbol, el voleibol i el futbol sala -a Arbeca hi ha dos equips-, ja que la tipologia bàsica només permet el bàsquet i el voleibol. Al ser en un espai obert, serà d'ús lliure per al conjunt de la ciutadania i també en podrà fer ús l'escola, situada a escassos metres. "Quan estigui coberta també podrà acollir celebracions i concerts a peu dret, ja que ara només tenim la sala del Centro i l'Abadia, que és per a altres usos", explica l'alcalde, Sergi Pelegrí. "Sempre hi ha hagut la reivindicació d'un pavelló i ara, amb la pista, assentem les bases perquè sigui possible", afegeix l'alcalde. Mentre no es faci l'edifici tancat, s'instal·laran mòduls com a vestidors.

Nova pista també a les Borges 
L'ajuntament de les Borges ha comprat recentment, per 20.645 euros, uns terrenys de 7.315 m2 al costat del pump track, darrere del camp de futbol per fer-hi també una pista semicoberta. L'objectiu és descongestionar els pavellons, sobretot quan estan ocupats per altres activitats el desembre i el gener, "i anar convertint aquell indret en la zona esportiva de referència", explica la regidora d'Esports, Maricel Viladoms.