COMARCA, EQUIPAMENTS
- Redacció / Sunyer

Sunyer tindrà finalment piscines municipals

Des de l’any 2019, amb la inauguració de les piscines d’Alfés, Sunyer era l’únic municipi garriguenc sense aquest equipament. El consistori vol tenir-ho enllestit a finals d’any, però tem per l’encariment dels materials.

Es faran a l’entrada al poble on hi ha la pineda i l’antic camp de futbol. (foto: X. Minguella)

L'Ajuntament de Sunyer ha aprovat el projecte bàsic i executiu per ampliar la zona esportiva i construir-hi unes piscines municipals, un projecte encarregat pel consistori a l'arquitecte Pau Forns. S'encara, així, la recta final del procés que ha de permetre que aquest municipi deixi de ser l'únic de l'àmbit garriguenc sense piscines. El projecte es va aprovar al ple del 29 de març i ha quedat a informació pública durant 30 dies hàbils, de manera que, si no hi ha al·legacions, a mitjans de maig es podria aprovar definitivament, iniciar-ne la licitació i, finalment, adjudicar les obres, que tenen un pressupost de 312.940 euros.
 
Autoconsum energètic compartit
Les noves piscines es faran a la pineda que hi ha al costat de l'antic camp de futbol, a l'entrada del poble per la part de la cooperativa i inclouen un recinte per als vestidors i una zona d'aparcament, part de la qual estarà coberta. I és en aquesta coberta on l'ajuntament té previst fer una instal·lació solar fotovoltaica de 20 kW de potència per generar tota l'electricitat que necessiti el recinte. La intenció, a més, és que fora dels mesos d'estiu, quan les piscines estiguin tancades, l'electricitat que s'hi continuï produint serveixi per abastir els consums de la resta d'equipaments municipals. Aquest projecte també es va aprovar al mateix ple de finals de març, amb un pressupost d'execució de 70.699 euros. Tot plegat forma part dels ajuts PUOSC, que en finançaran una part, i l'altra l'assumirà el consistori, que treballa amb la idea de tenir-ho acabat abans de final d'any. El 2019, l'anterior equip de govern ja va aprovar una partida de 50.000 euros als pressupostos municipals pensada per iniciar el procés i fer front a una primera fase del projecte. Ara, la principal preocupació, segons explica l'alcalde, Jaume Gort, és el possible encariment dels materials, que no en dispari el cost o fins i tot comprometi l'obra. 

Les d'Alfés, les penúltimes
Fins a l'any 2019, Alfés i Sunyer eren els únics municipis garriguencs sense piscines. L'estiu d'aquell any es van inaugurar les d'Alfés, que també van tenir un cost d'uns 300.000 euros.