COMARCA, URBANISME
- Redacció / Juneda

Juneda adjudica les obres per canviar de fesomia l’entrada sud i evitar els efectes de nous aiguats

L’avinguda que passa per davall de la via del tren connectarà directament amb el carrer Font del Gat i creuarà el riu Femosa per un punt més elevat, de manera que es deixarà més espai per a futures crescudes.

(foto: Xavi Minguella)

L'ajuntament de Juneda ha adjudicat a l'empresa Romà Infraestructures i Serveis les obres de remodelació de l'entrada sud del poble, la que passa per davall de la via del tren i que, al ser al fondo on hi ha el riu Femosa, ha patit nombroses inundacions, com les del 2019 i 2020, que van desbordar àmpliament el curs d'aigua habitual i que inhabiliten l'accés per aquella part. El projecte de reforma vol salvar aquest inconvenient refent el traçat de la calçada, que. en lloc de fer una essa per davall de la via fèrria, enllaçarà directament amb el carrer Font del Gat, que esdevindrà l'accés principal, i, per tant, es creuarà la Femosa en un punt més elevat, de manera que el riu disposarà de més espai per a futures crescudes. Igualment, el tram que ara connecta amb els carrers Prat de la Riba i Font del Gat es convertirà en una zona verda que connectarà amb els antics rentadors.

L'obra s'ha adjudicat per un import de 438.844 euros -compta amb un ajut PUOSC de 225.000- i es preveu que duri uns sis mesos, però no podrà començar fins passat l'estiu, ja que, segons explica l'alcalde, Antoni Villas, serà quan es podrà tancar l'aigua de reg. De moment, l'empresa anirà adquirint el material necessari per evitar possibles increments de costos i l'alcalde confia que a l'agost es puguin començar a fer els treballs al punt més allunyat de la llera. 

Un pas més per a l'estació d'autobusos
Al tancament d'aquesta edició tenia lloc un ple ordinari de l'ajuntament en què es preveia l'aprovació d'un conveni amb la Generalitat que estableix les condicions sobre què aporta cada part (ajuntament i Generalitat) en la futura estació d'autobusos que s'ha de fer al costat de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil. Aquest és un projecte que s'arrossega des de fa sis anys i que ha topat amb diversos obstacles administratius. En aquest temps, a més, s'ha encarit, ja que es va aprovar el 2016 per un import de 410.000 euros i ara ja ha ascendit a 512.000. Villas confia que s'inciciï abans de final d'any.