COMARCA, CULTURA
- Redacció / Juneda

Pep Sanz i Pau Rodríguez, guanyadors dels premis Joan Duch i Carles Hac Mor

Rebran els guardons el 23 d’agost, en el marc de la Nit Poètica de Juneda, als antics rentadors.

Els premis literaris de Juneda, convocats per l'Ajuntament de Juneda amb la col·laboració de l'Editorial Fonoll i enfocats a la poesia jove i a la creació experimental, ja tenen guanyadors. Es tracta del poeta targarí Pep Sanz en el premi Joan Duch per a joves escriptors, amb l'obra “La mutació dels pollastres”, i el valencià Pau Rodríguez Sànchez-Campos, conegut com Pau i au, en el premi Carles Hac Mor a plaquettes d’escriptura subversiva, amb l’obra “Balada del viatger que va anar i ho va mirar tot i, ara que en torna, res no hi veu (irònicament, sense tornada)”.

En el cas del premi Joan Duch, s’adreça a autors menors de 35 anys i està dotat amb 1.500 euros i la publicació de l’obra guanyadora a càrrec de l’editorial Fonoll, de Juneda. El jurat l’han format Francesc Gelonch, Meritxell Cucurella-Jorba, Anna Gas, Anna Pantinat i Maica Rafecas. El premi Carles Hac Mor, dotat amb 300 euros i la publicació per la mateixa editorial, busca peces que destaquin per l’experimentació formal i la llibertat creativa. En aquest cas, el jurat l’han format Ester Xargay, Anna Gual i Jordi Marrugat, que també han volgut destacar dues obres no guardonades però considerades "de gran rellevància", escrites per Beatriz Sánchez Ledo (Barcelona, 1987) i Gerard Altaió (Santa Perpètua de Mogoda, 1978).

El lliurament dels premis i la presentació dels poemaris guardonats es farà el 23 d'agost, als antics rentadors de Juneda, en el marc de la Nit Poètica Premi Joan Duch i Premi Carles Hac Mor.