COMARCA
- Redacció / Les Borges Blanques

'El Polero' de les Borges tampoc obrirà aquest estiu

Serà el segon any consecutiu sense un dels comerços més esperats a la comarca. Motius de logística familiar ho impedeixen.

Imatge de l'estiu del 2020, l'últim que va obrir l'establiment. (foto: Xavi Minguella)

La gelateria valenciana “El Polero”, situada al carrer La Bassa de les Borges Blanques, tampoc obrirà aquest estiu. Així ho han confirmat avui els propietaris, que expliquen que per motius de logística familiar els és impossible fer una nova temporada a la capital garriguenca. Serà, doncs, el segon any seguit sense un dels comerços més esperats en temps de la calor, conegut arreu de la comarca i més enllà. Normalment, els responsables de l’establiment, d’origen valencià, obrien al finals de març o principis d’abril i tancaven a finals de setembre, i així va ser fins i tot durant el 2020. El 2021, però, no van poder obrir i aquest any tampoc ho faran. 

Des del 1967, any en què es va fundar, “El Polero” havia obert ininterrompudament cada estiu, fins el 2007, el primer que va estar tancat. Això va fer que el col·lectiu local MPG li fes un homenatge públic en el marc de la Festa Major i recollís firmes per presentar els responsables al premi Olivera d’Or a Borgenc o Garriguenc de l’Any. Se’n van recollir més de 600 i una delegació els les va portar a Ibi (l’Alcoià), d’on és originària la família. Finalment, l’estiu següent, “El Polero” va reobrir i va continuar la tradició fins el 2018 que, per motius de salut, va haver de tancar. El 2019 i 2020 va tornar a l’activitat, però el 2021 i enguany ja no.