COMARCA, CULTURA
- Redacció

Quatre garriguencs participaran al festival de joves músics europeus de Luxemburg

Núria Cornudella, Clàudia Fandos, Maria Martí i Genís Sans formaran part de dues de les tres formacions que hi seran en representació de les escoles de música de Catalunya.

Tres noies i un noi, d'entre 15 i 17 anys, alumnes de l'Escola de Música de les Garrigues, participaran del 26 al 28 de maig en l'anomenat Remix22, el festival de joves músics europeus que se celebra a Luxemburg. Aquesta és una iniciativa organitzada per l'associació europea d'escoles de música (European Music School Union) des de fa més de 30 anys i hi participen alumnes de centres formatius de diferents països de la Unió Europea. L'última edició es va fer el 2018 als Països Baixos, és a dir, abans de la Covid, i un dels canvis per a la d'aquest any és la forta reducció de places per a cada una de les associacions d'escoles, que en el cas de Catalunya és l'ACEM, a la qual està adherida la de les Garrigues. Dels 1.000 alumnes catalans que hi anaven normalment s'ha passat a 180 per a tot l'Estat espanyol, per exemple. Per això, des de l'ACEM s'ha optat per crear tres formacions musicals, una jazz band, un cor i una cobla, que són les que hi actuaran en representació catalana.

Per formar part d'aquests conjunts es va convocar un procés de selecció, que va començar al gener, del qual n'ha sorgit la plantilla definitiva que anirà a Luxemburg. Les borgenques Núria Cornudella i Clàudia Fandos i la cervianenca Maria Martí han entrat a formar part del cor -que dirigeix Dolors Ricart, directora del cor Euridice-, mentre que l'arbequí Genís Sans, trompetista, serà membre de la cobla. La comitiva sortirà el dia 25, en autocar, i tornarà el 29. A més dels quatre alumnes garriguencs, també hi va la directora de l'Escola, Núria Bresolí, membre de la junta directiva de l'ACEM i una de les coordinadores de la iniciativa.

En total, el festival reunirà uns 3.500 joves músics, 1.500 del país amfitrió i 2.022 de la resta de països participants. Durant els tres dies, s'han programat més de 400 concerts a diferents poblacions d'arreu de Luxemburg.