COMARCA
- Redacció / Alfés

Mor Ann Gyles, alcaldessa d'Alfés entre el 2007 i el 2011

D’origen flamenc, va arribar a Catalunya el 1981. El 1998 es va instal·lar a Alfés, on seria regidora de Cultura i alcaldessa. També va ser vicepresidenta primera del Consell Comarcal del Segrià.

(foto: arxiu)

Aquest dijous ha mort Ann Gyles, alcaldessa d'Alfés entre els anys 2007 i 2011 i vicepresidenta primera del Consell Comarcal del Segrià del 2011 al 2013. Nascuda el 1960 a Flandes (Bèlgica), va arribar a Catalunya el 1981, primerament a Manresa. Després va anar a Lleida, a fer de professora d'anglès, fins que el 1998 es va instal·lar a Alfés. A aquest municipi garriguenc va participar en la fundació de l'associació de dones i, posteriorment, del 2003 al 2007, va ser regidora de Cultura al consistori liderat per Ramon Martí (CiU). El 2007 va encapçalar la candidatura d'ERC, amb la qual va esdevenir alcaldessa. Durant el seu mandat, a Alfés es va estrenar l'Espai de Memòria de la Guerra Civil de l'antic aeròdrom i polvorí, es va millorar la xarxa d'abastament d'aigua potable, que patia problemes recurrents de cloració, es va redactar un Pla Local de Joventut, es va reformar el pis superior del Bar Casal destinat a entitats i es va reformar part de l'enllumenat públic, entre altres. 

El 2011, Gyles es va tornar a presentar, però en aquella ocasió va obtenir dues regidories, les mateixes que CiU, mentre que la CUP n'havia aconseguit tres. Un pacte entre ERC i CiU va facilitar que Hilari Guiu (CiU) entrés d'alcalde, mentre que Gyles seria nomenada vicepresidenta del Consell Comarcal, on va exercir durant el primer mig mandat. Gyles també va ser una temporada presidenta adjunta de l'Associació de Micropobles de Catalunya.

La cerimònia de comiat de l’exalcaldessa es farà aquest divendres al migdia a l'esglèsia de Sant Pere d'Alfés i, posteriorment, el fèretre serà enterrat al cementiri municipal.