COMARCA, SALUT
- Redacció / Granyena de les Garrigues , Llardecans

Una metgessa cobrirà finalment la vacant dels consultoris de Llardecans i Granyena

Feia vuit mesos que aquests dos municipis estaven sense doctor al consultori, després de la jubilació de Teresa Oromí.

Consultori de Llardecans. (foto: arxiu)

El dijous 26 de maig, la direcció del Centre d'Atenció Primària (CAP) de la Granadella va comunicar als ajuntaments de Bellaguarda, Bovera, la Granadella, Granyena, Juncosa, Llardecans, el Soleràs i els Torms la imminent incorporació d'una nova doctora a l’Àrea Bàsica de Salut, que ha de cobrir la vacant dels últims vuit mesos als consultoris de Llardecans i Granyena de les Garrigues.

La plaça havia quedat sense metge després de la jubilació de la doctora Teresa Oromí, a finals d'octubre. Els consistoris havien reclamat celeritat a Salut i, tot i que des de la Gerència Territorial de Lleida de l'Institut Català de la Salut s'havia compartit l'interès per trobar una figura que n’agafés el relleu, també havien expressat la dificultat de trobar professionals. 

Manca de MIR de Medicina Familiar
La Unitat Docent d'Atenció Familiar i Comunitària de Lleida, que forma els metges interns residents (MIR) només ha omplert pel curs vinent 6 de les 16 places de medicina ofertes. Pel cap d'estudis, Josep Montserrat, els factors que ho han provocat són diversos, però és "una molt mala notícia per Lleida" i "una mala notícia per les zones més rurals".