INCENDI
- Redacció / Juncosa , La Pobla de Cérvoles

Incendi forestal entre Juncosa i Ulldemolins

L'avís del foc s'ha produït a les 14:38 h. Els Bombers hi treballen amb vint dotacions terrestres, GRAF, un helicòpter i dos avions, amb previsions d'una "evolució favorable". Ha cremat 4 ha i es treballa amb un perímetre d'extinció de 5 ha.

Imatge de les flames de l'incendi (Foto: Agents Rurals)

Els Bombers treballen amb vint terrestres, personal de GRAF, un helicòpter i dos avions en un incendi forestal entre els pobles de Juncosa i Ulldemolins. El foc, l’avís del qual s’ha produït a les 14:38, hauria consumit entorn de 4 hectàrees, principalment de matollar i arbrat, segons els Agents Rurals. Fonts de Bombers expliquen que l’extinció té una “evolució favorable”, i que el perímetre d’extenció que s’ha definit és de 5 ha, pel que es calcula que no anirà més enllà d’aquesta àrea.   

D’acord a les informacions del cos de Bombers, els efectius s’estarien centrant en el flanc dret del cap de l’incendi, que avança cap al sud. El foc s’ha iniciat al terme de Juncosa, però ha saltat ràpidament al d’Ulldemolins. L’incendi es troba entre el barranc del Purgatori i el barranc de les Garrigues, ja al terme municipal del poble del Priorat.   

Imatges del cap de l'incendi, en una zona amb molta densitat forestal (Imatge: Bombers)

Imatges de les flames provocades pel cap de l’incendi, en una zona d’alta densitat forestal (Foto: Bombers) 

Seguint també amb les dades facilitades per Bombers, el cap de l’incendi ha llençat algun focus secundari a distàncies d’uns 40 m.

ACTUALITZACIÓ: Bombers ha donat per estabilitzat l’incendi entre Juncosa i Ulldemolins entorn de les 19 h. Finalment, ha afectat una superfície de 5,9 ha, segons dades provisionals, la major part a terme del municipi del Priorat. Bombers treballa amb la hipòtesi principal d'una crema de restes vegetals com a possible causa.