SUCCESSOS
- Redacció / Les Borges Blanques

Un dels detinguts per robar vehicles a les Borges té un historial delictiu de 30 detencions

Entre dijous i dilluns, els Mossos d’Esquadra de Valls van detindre tres persones relacionades amb robatoris de cotxes i altres delictes, alguns dels quals comesos a les Borges Blanques.

Operatiu policial a Valls per a les dues detencions de dijous. (foto: El Vallenc)

Els Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb la Policia Local de Valls, van detindre dijous passat dos homes de 29 i 38 anys com a presumptes autors de robatoris furt d’ús de vehicles (sostraccions de vehicles sense ànim d’apropiar-se’ls), robatori amb violència, robatori amb força, danys i conducció temerària. Alguns d’aquests fets havien ocorregut a les Borges Blanques, on aquest estiu hi ha hagut una onada de robatoris que ha generat un important malestar social. A un dels arrestats, el de 29 anys, li constaven quatre ordres de detenció i la policia el relaciona amb 15 robatoris o furt d’ús de vehicles a Reus, Valls, l’Espluga de Francolí i les Borges Blanques, a més de robatoris amb força en un bar i dues benzineres a Alcover, Reus i la Selva del Camp, i dos robatoris amb violència i intimidació a Vilaverd i Reus, tot i que la investigació continua oberta i els Mossos analitzen altres fets amb què el sospitós podria estar relacionat.

El detingut és un lladre multireincindent que, segons fonts policials, té un historial delictiu de fins a 30 detencions, relacionades amb “tota mena de delictes contra el patrimoni al Camp de Tarragona i algunes comarques de la plana de Lleida”. Dijous passat, l’acusat hauria robat un cotxe a les Borges Blanques, el va abandonar a l’Espluga de Francolí i allí hauria sostret un altre vehicle, que va fer servir per robar en una benzinera de Valls, on també va intimidar un client per prendre-li diners i a un treballador per robar-li el cotxe amb el que va fugir. Aquests delictes els va cometre amenaçant les víctimes amb un ganivet de grans dimensions.

Quan els Mossos el van detectar a Valls, van desplegar un gran dispositiu amb participació de la Policia Local, agents de seguretat ciutadana de diverses comissaries, agents de l’ARRO, de trànsit i el suport d’un helicòpter. Finalment, el dispositiu va acabar amb la detenció d’aquesta i una altra persona, de 38 anys. El primer va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Valls el diumenge, que en va decretar l’ingrés a presó. L’altre va passar a disposició judicial l’endemà de ser detingut i va quedar amb llibertat amb càrrecs.

El tercer detingut, de 18 anys
La investigació policial va continuar i dilluns es detenia, també a Valls, un tercer multireincident. Es tracta d’un home de 18 anys que, junt amb el de 29, se l’acusa d’haver robat un vehicle i de cremar el cotxe de la Policia Local de Valls. A més, tenia dos requeriments dels Mossos a les Borges Blanques per haver pres un cotxe i per un robatori amb força a l’interior d’un altre el passat 26 d’agost. L'home haurà de comparèixer periòdicament al jutjat i la causa es manté oberta per danys, conducció sense permís, conducció temerària i robatori o furt de vehicle.