CARRETERES, URBANISME
- Redacció / La Floresta

Veïns de la Floresta denuncien un desguàs insuficient al passeig de l’Estació

La confluència amb un ramal del riu Femosa se satura d’aigua amb pluges relativament fluixes i temen que amb episodis més severs hi hagi inundacions com les del 2019 i 2020.

El dijous 25 d'agost, l'estació meteorològica de les Borges Blanques va registrar 23,6 litres de precipitació entre les set i les vuit del vespre. Poc després, a la Floresta (que no disposa d'aquests aparells oficial de mesura), la pluja va superar la capacitat de desguàs del passeig de l'Estació al punt on conflueix amb un ramal del riu Femosa, el Burgosa. Això va provocar que, com ja ha passat altres vegades, l'aigua acumulada acabés passant per sobre la carretera, cosa que fa témer als veïns de la zona que en episodis més severs hi hagi inundacions als seus immobles.

Els mateixos veïns denuncien que els sistemes de drenatge en aquest punt són insuficients i reclamen a la Diputació de Lleida, titular de la carretera, que hi faci millores per reduir el risc de desbordament. L'octubre del 2019, durant les precipitacions de la DANA i l'abril del 2020 amb el temporal Glòria, ja van patir inundacions. Els veïns han presentat instàncies tant a la Diputació com a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre i l'Ajuntament per demanar mesures.