MEDI AMBIENT, SALUT
- Redacció

El Govern continua sense convocar la Taula de la Qualitat de l’Aire, tot i que diu que preveu crear-la

La primera promesa la va fer el gener del 2020 l’aleshores conseller Damià Calvet. El 2021, amb el Govern en funcions, ho va reiterar. Posteriorment, la consellera Teresa Jordà també va dir que la convocaria.

Estació de mesurament de la qualitat de l'aire a Juneda. (foto: arxiu)

La Taula de la Qualitat de l'Aire a les Garrigues continua sense existir. Al novembre, el departament d'Acció Climàtica que encapçala Teresa Jordà va afirmar, en resposta a una pregunta de la CUP al Parlament, que la convocaria seria a finals del 2021 o principis del 2022, però no ha estat així. Fonts del departament asseguren a aquest periòdic que la intenció és crear-la, però admeten que no hi ha data per fer-ho.

La primera promesa per convocar aquest espai d'informació, participació i consulta sobre la contaminació atmosfèrica a la comarca la va fer l'aleshores conseller de Territori, Damià Calvet, el gener del 2020, arran de les protestes pel projecte de Nova Tracjusa. El març del 2021, amb el Govern ja en funcions, Territori va atorgar l'autorització a Tracjusa i, tres dies després, va tornar a prometre la Taula.