OLI
- Redacció / Juncosa

La Cooperativa de Juncosa construirà una nova planta envasadora

Pressupostada en 300.000€, els ha de permetre aconseguir més certificacions de qualitat de cara a l’exportació. Preveuen tenir-la llesta l’any que ve, com van explicar en la presentació de l’oli verge extra Les Cabanes Taste of Earth.

Foto de família en la presentació de l'oli Les Cabanes Taste of Earth (Foto: ACN/Oriol Bosch)

La Cooperativa Sant Isidre de Juncosa construirà una nova planta envasadora per, d’acord als seus representants, “aconseguir més certificacions de qualitat” en l’envasat de l’oli d’oliva verge extra i, fruit d’això, “augmentar les exportacions”.

L’equipament està pressupostat en 300.000€ i l’objectiu de l’entitat és construir-lo l’any que ve, per tal que estigui llest per la propera campanya. En l’actualitat, la cooperativa exporta a França o Austràlia, i darrerament ha preparat una companda per a Taiwan. 

Els representants de la Cooperativa de Juncosa van compartir aquest projecte de futur el passat dijous 20 d’octubre en el marc d’un dinar maridatge al restaurant l’Espurna de Lleida on van presentar l’oli d’oliva verge extra Les Cabanes Taste of Earth de la nova campanya. En anys anteriors, aquest havia estat premiat en diferents concursos d’Europa, els Estats Units, Àsia i l’Orient Mitjà, fet que ha situat l’oli al ‘Top 10’ dels millors olis verges extra del món.  

La directora general de la cooperativa, Àngels Araque, va explicar que esperen una campanya del 70% de la producció mitjana, superior a la previsió de fa unes setmanes de la DOP Les Garrigues, del 50%. Araque va assenyalar el reg de suport com la clau per “salvar la collita”. 

Juncosa recuperarà el 27 de novembre la Fira de l’Oli i Productes d’Elaboració Artesana, després de dos anys sense celebrar-se a causa de la pandèmia.