MEMÒRIA HISTÒRICA
- Redacció / L'Albagés

La història de Coloma Seró, albagesenca deportada als camps nazis, ara en un llibre

Pagès Editors publica "Les sis de Ravensbrück", de la historiadora Míriam Roma, en què es ressegueix la trajectòria de sis lleidatanes que van ser deportades. Una és Coloma Seró Costa, nascuda a l'Albagés el 1912.

El 5 de novembre es presenta a Lleida el llibre “Les sis de Ravensbrück”, de la historiadora Míriam Roma, en què es ressegueix la trajectòria de les sis lleidatanes que van ser deportades als camps de concentració nazis. Una és Coloma Seró Costa, nascuda a l'Albagés el 1912, mestra de formació, professió que va compaginar amb la política fins que el 1939 es va haver d'exiliar a França. Va ser detinguda per participar en la Resistència, enviada primer a camps d'empresonament francesos i, finalment, deportada a Ravensbrück -on va coincidir amb Neus Català- i Bergen-Belsen.

Les cartes que enviava a casa són de les que mai van arribar als destinataris, ja que eren confiscades i retingudes a l'Ajuntament de l'Albagés. L'autora del llibre va fer una xerrada l'any passat a les Borges, convidada pel grup feminista Maria Rius i la Comissió Ciutadana per la Memòria.