MEDI AMBIENT, SALUT
- Redacció

Un altre epidosi de contaminació de l'aire coincident amb els fums de la fàbrica d'oliasses

L’estació de mesurament de Juneda torna a ser una de les úniques dues de Catalunya que registra una qualitat de l’aire pobra.

L’estació de mesurament de la qualitat ambiental que hi ha a Juneda tornava a ser, aquest matí, una de les dues úniques de Catalunya marcades en vermell, això és, amb la qualitat de l’aire qualificada com a pobra. En concret, dels tres contaminants que es mesuren a l’estació, el que marca nivells per sobre dels recomanables per a la salut són les micropartícules PM10, unes superacions que ja es van donar ahir al vespre i nit i que aquest matí continuaven.

Aquest nou episodi de contaminació atmosfèrica coincideix amb un altre dia d’intenses emissions de la fàbrica d’oliasses General d’Olis i Derivats, situada entre les Borges i Juneda, a 3,5 km del punt de registre de dades. Ahir al matí, quan l’estació de mesurament no registrava contaminació, la fàbrica no mostrava activitat. Aquest matí, en canvi, els dos factors coincidien. Es dona la circumstància, a més, que el fum de la fàbrica anava en direcció les Borges i Juneda, on la boirina matinal es veia més espessa que en direcció contrària.