EQUIPAMENTS
- Redacció / Arbeca , La Granadella , Les Borges Blanques

Educació destinarà més de 800.000 euros a l’aïllament i la calefacció dels instituts de les Borges i la Granadella i l’escola d’Arbeca

Són tres dels 294 centres educatius de Catalunya en què es faran reformes de millora de l’eficiència energètica i el confort tèrmic.

Més de la meitat de la inversió és per a l'institut Josep Vallverdú. (foto: arxiu)

El Departament d'Educació de la Generalitat destinarà 818.277 euros a millorar l'eficiència energètica i el confort tèrmic de l'institut Josep Vallverdú (les Borges), l'institut L'Olivera (la Granadella) i l'escola Albirka (Arbeca). Concretament, 457.857 euros són per a l'institut de les Borges, on es canviaran els elements de la façana que fan d'aïllants del fred i la calor (tancaments com portes o finestres) i se substituïrà el sistema de calefacció per altres de més eficients.

El mateix es farà a l'institut de la Granadella, en aquest cas amb un import de 131.986 euros, mentre que a l'escola d'Arbeca, amb 228.434 euros, es canviaran els tancaments. Aquestes obres, que s'han de fer en un any, es financen amb fons europeus REACT-EU de recuperació econòmica i formen part del Pla director d'infraestructures educatives i el Pla de confort tèrmic que ha posat en marxa el Departament per aconseguir que els edificis de la seva propietat siguin de màxima eficiència energètica.

Al conjunt de Catalunya es destinaran 102 milions d'euros per obres a 294 centres educatius, algunes de les quals ja s'estan fent.