LLEURE
- Redacció

Maials, Torrebesses, Alfés, Torregrossa i el Vilosell celebren les festes patronals d’hivern

Molts d’aquests municipis ho fan en honor a Sant Sebastià, una de les festivitats més arrelades a la comarca, junt amb la de Sant Blai. Torregrossa celebra Sant Vicenç.

Un acte de festa major d'hivern a Torregrossa. (foto: Xavi Minguella)

El cap de setmana del 20 al 22 de gener, diversos pobles garriguencs celebren la seva Festa Major d'hivern. És el cas de Maials, Torrebesses, Alfés i el Vilosell, que ho fan en honor a Sant Sebastià (20 de gener), patró d'aquests municipis i una de les festivitats més arrelades a la comarca, junt amb la de Sant Blai. Igualment, a Torregrossa també es fa Festa Major el mateix cap de setmana, en aquest cas en honor a Sant Vicenç (22 de gener), patró local. A l'Albagés, tot i no ser patró, l'associació de caçadors també celebra Sant Sebastià, amb un dinar per a socis i terratinents el dissabte 21.

Aquestes festes arriben just després de les de Sant Antoni, que tot i que no solen incloure amplis programes lúdics  de Festa Major, també són celebrades, d'una manera o altra, a municipis com la Granadella, Llardecans, Sarroca, Castelldans o les Borges Blanques.