- Redacció / Juneda

Adif allargarà l’andana de l’estació de tren de Juneda per encabir trens llargs de mercaderies

L’empresa pública preveu un augment de tràfic de trens de mercaderies a mitjà i llarg termini i un augment de la longitud dels que circularan per la zona.

(foto: arxiu)

L'empresa pública Adif, encarregada de les infraestructures ferroviàries de l'Estat, ha tret a informació pública un projecte per ampliar vies a dues estacions del tram de Saragossa a Tarragona, que són les de Raimat (Segrià) i Juneda. A la localitat garriguenca, la intenció és allargar el tram de doble via pròxim a l'estació, per poder-hi estacionar trens més llargs, i, alhora, allargar també les andanes, sobretot la principal, la més pròxima a l'edifici de l'estació. Aquesta passaria dels actuals 153 metres de longitud als 200 i també se'n renovaria la vorada i els elements d'accessibilitat.

Tot plegat respon, segons Adif, a un previsible augment de tràfic de trens de mercaderies a mitjà i llarg termini i, per tant, a un augment de la longitud dels trens que circularan per la zona. L'actuació requereix l'expropiació de terrenys a una dotzena de propietaris.