SERVEIS
- Redacció / Les Borges Blanques

La família del 'Polero' de les Borges ja no reobrirà l'establiment i el posa en venda o traspàs

L’últim estiu que va poder obrir va ser el del 2020. Finalment, renuncia a continuar al capdavant del negoci i confia que algú altre n’agafi el relleu.

L'estiu del 2020 va ser l'últim que va obrir. (foto: Xavi Minguella)

La família Bornay Morant, responsable de la popular gelateria valenciana “El Polero” de les Borges Blanques, ja no tornarà a obrir l’establiment. Després de dos anys seguits sense poder-ho fer per motius de logística familiar, els responsables han renunciat definitivament a continuar al capdavant de la botiga i n’han anunciat la venda o traspàs.

“El Polero” el va fundar el 1967 aquesta família originària del poble d’Ibi, a la comarca valenciana de l’Alcoià, i aviat es va fer molt conegut a les Borges, comarca i més enllà, fins al punt de ser considerat una institució. L’establiment va obrir tots els estius, quan la família es desplaçava a la capital garriguenca, fins el 2007, que va haver de tancar. Aquella aturada inesperada va fer que el col·lectiu local MPG els fes un homenatge públic en el marc de la Festa Major i recollís firmes per presentar-los al premi Olivera d'Or a Borgenc o Garriguenc de l'Any. Se'n van recollir més de 600 i una delegació els les va portar a Ibi. L'estiu següent, "El Polero" va reobrir i va continuar la tradició fins el 2018 que, per motius de salut, va haver de tancar. El 2019 i 2020 va tornar a l'activitat, però el 2021 i el 2022 ja no va obrir portes. 

“Després de donar-li moltes voltes i valorar molt, la família del Polero hem decidit posar fi a aquesta gran etapa”, diu la família, que es mostra molt agraïda per les mostres d’afecte rebudes al llarg dels anys. “Només podem donar gràcies a totes les persones que ens heu acompanyat durant tot aquest temps, ja que hem vist passar pel nostre taulell diverses generacions de la mateixa família, i això és d'agrair enormement. Clients que venien des de lluny, només per tastar els nostres gelats i anar-se'n carregats amb una remesa per casa”, expliquen.