COMARCA, CULTURA
- Redacció / Alfés , Arbeca , Les Borges Blanques

Cinc artistes garriguenques participen al nou projecte del lleidatà Llukuter

El projecte 'El feat pel fet' sorgeix pel desig de Llukuter de crear obres a mitges amb diferents artistes visuals. Aquestes han servit posteriorment com a inspiració d'una peça literària. La mostra s'inaugurarà el 3 de març a Lleida.

Fragment de la pintura entre Llukuter, Noctuidart i Transpirart (Foto: Llukuter)

L'artista urbà de Lleida Lluc Flotats Llukuter va anunciar a principis de gener el projecte El feat pel fet, una iniciativa que l'ha vinculat amb una trentena de creadors visuals, una trentena d'escriptors, poetes i altres persones que treballen amb la paraula, i amb el mateix nombre d'entitats socials.

Entre els artistes col·laboradors, hi ha les arbequines Isabel Elies Noctuidart i Eva Elies Transpirart, l'aufesina Marina Guiu, la cervianenca Maria Ramos Michi, i la castelldanenca Nerea Hernández Ainhara. Entre els col·lectius, s'hi compta l'associació feminista Histèriques, de Juneda.

Tal com explica Llukuter, el projecte consistia en crear una trentena de quadres a mitges amb els diferents artistes visuals, els quals després han passat a mans dels escriptors i poetes perquè en fessin una peça literària breu, d'una pàgina.

La mostra amb totes les obres s'inaugurarà el 3 de març la seu de l'Associació Promethea de Lleida (baixos del Mercat del Pla, plaça dels gramàtics, 10). El públic podrà comprar els quadres, els beneficis dels quals aniran directament a les entitats vinculades amb cadascun d'aquests.