POLÍTICA
- Redacció / Les Borges Blanques

El PSC confirma candidatura a les Borges

La formació política fa vuit anys que no té representació al consistori i recupera Xavier Gispert, regidor del 2007 al 2011, per intentar tornar-hi.

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) es tornarà a presentar a les eleccions municipals del pròxim mes de maig a les Borges Blanques i ho farà amb Xavier Gispert com a candidat. Així ho ha explicitat la formació política, que ha anunciat una xerrada per aquest dijous a la capital garriguenca sobre l’acord de pressupostos de la Generalitat, acte en què Gispert ja figura com a candidat a l’alcaldia. També hi participaran el diputat Òscar Ordeig i la portaveu del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar Alícia Romero.

Fa vuit anys que el PSC no té representació al consistori de les Borges Blanques. L’última vegada va ser en el mandat 2011-2015, quan hi va entrar Imma Purroy, que precisament rellevava Gispert com a cap de llista. Gispert havia sigut regidor del 2007 al 2011 quan, en virtut del pacte de govern amb ERC, va exercir com a tinent d’alcalde i director del Patronat Fira de les Garrigues, així com vicepresident tercer del Consell Comarcal, aleshores presidit pel republicà Josep Lluís Balsells. A aquelles eleccions del 2007, el PSC també venia de no haver obtingut cap regidor i amb Gispert al capdavant en va treure dos, un dels moments àlgids del partit al municipi.

Dos caps de llista confirmats
L’acte del PSC arriba just una setmana després del que va convocar Junts per presentar la seva candidata, l’actual alcaldessa, Núria Palau, que opta a revalidar el càrrec, ara a través de les urnes. Palau fa 12 anys que forma part del govern municipal però va assumir l’alcaldia l’estiu del 2021, després que Enric Mir plegués a mig mandat.

Amb el PSC i Junts ja són dues les candidatures confirmades que es presentaran al maig a les Borges. Queda per veure què faran el grup Borges per la República i ERC, que fa unes setmanes van anunciar que no concorrerien als comicis amb el mateix format que el 2019, és a dir, sota el paraigua Acord Municipal, vinculat a ERC. Aquesta vegada, els republicans han decidit recuperar les seves sigles i fer llista pròpia, mentre que la resta de Borges per la República va dir que en faria una d’independent. De moment, cap de les dues formacions han donat noms de caps de llista o membres de les respectives llistes.