CULTURA
- Redacció / Juneda

El CAMP de Juneda estrena un cicle de xerrades sobre 'els reptes d'avui'

Comença avui amb l’escriptor banyolí Josep Navarro Santaulàlia i es perllongaran durant la primavera, amb ponents com Xavier Mas de Xaxàs, Antoni Puigverd, Francesc-Marc Álvaro, Ferran Sáez i Francesc Canosa.

Jornades Ponent Lab al CAMP l'octubre de l'any passat. (foto: X.M.)

Aquest divendres, 24 de març, comença el cicle "Visions del futur proper" al Centre de les Arts i la Memòria de Ponent (CAMP), a Juneda. En el marc de les Trobades al CAMP, periodistes, escriptors i professors hi reflexionaran sobre reptes d'avui en àmbits com la política, la guerra d'Ucraïna, la comunicació, el món i la literatura.

El cicle, organitzat amb la col·laboració amb la revista Fonoll, es perllongarà durant la primavera i ha estat coordinat pel filòsof Joan Martí Jovell. En paraules seves, les trobades al CAMP “ens serveixen per constatar que necessitem unes noves visions del futur proper, ja que el sistema en què vivim, sense contrapesos, encara que siguin retòrics, pot ser molt més infernal del que ja és, i per a molta gent no ho és poc."

La primera sessió té lloc aquest divendres a les set de la tarda i versarà sobre literatura, a càrrec de Josep Navarro Santaulàlia, escriptor, traductor i crític nascut a Banyoles. L’acte serà presentat per la junedenca Maria Carme Calderó.

Les següents sessions seran:

Xavier Mas de Xaxàs, periodista
Cap a on va la guerra d'Ucraïna?
Divendres 31 de març, 19h

Antoni Puigverd, periodista
Cap a on va el món?
Dijous 4 de maig, 19h

Francesc-Marc Álvaro, periodista
Cap a on va la política?
Divendres 12 de maig, 19h

Ferran Sáez Mateu, professor de comunicació
Francesc Canosa, periodista
Cap a on va la comunicació?
Maig, data per confirmar