EQUIPAMENTS
- Redacció / Torregrossa

Torregrossa inaugura l'edifici del centre de dia

En un acte amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i diverses autoritats locals, comarcals, provincials i del Govern. Ara, el pròxim pas és licitar-ne la gestió.

L’Ajuntament de Torregrossa ha inaugurat aquest divendres les instal·lacions que han d’acollir el centre de dia per a la gent gran, en un acte que ha comptat amb la participació del president de la Generalitat, Pere Aragonès, en el que era la seva primera visita al municipi en exercici del càrrec, junt amb l’alcalde de la població i diversos regidors, el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, diputats provincials i del Parlament, la delegada del Govern a Lleida i la directora dels serveis territorials de Drets Socials.

La comitiva ha estat acompanyada per un nombrós grup de torregrossins i torregrossines, que han pogut veure les diferents parts de la planta baixa de l’edifici, situat al carrer Jacint Verdaguer, just al costat del consultori mèdic i a escassos metres de l’Ajuntament i de la biblioteca. El recinte, pensat per acollir unes 20-25 persones, inclou una sala polivalent, sala de menjador, cuina i tres estances per fer-hi serveis de fisioteràpia, podologia o perruqueria, amb una planta d’uns 300 m2. Ara, amb l’edifici enllestit, el pròxim pas és la licitació de la gestió.

A principis de l’any 2020, el govern municipal va aprovar inicialment el projecte per adequar la planta baixa de l’edifici, que s’havia erigit anys enrere per a altres usos, com a futur centre de dia. El 2022, després de diverses demores i entrebancs, es van adjudicar les obres, per un import d’uns 290.000 euros, pels quals s’ha comptat amb un ajut PUOSC de la Generalitat i un de la Diputació que cobreixen el 90% del pressupost.