ECONOMIA
- Redacció / Castelldans

Mario Pons s’instal·larà a Bell-lloc per manca d’espai a les Garrigues

L’empresari oleícola, amb una plantació d’olivera de 25 ha en procés d’ampliació a Castelldans, vol construir un molí, una planta envasadora i magatzems en una parcel·la del polígon les Vinyes del Mig.

Polígon Vinyes del Mig, a Bell-lloc d'Urgell (Foto: Incasòl)

L'empresari garriguenc Mario Pons, dedicat a l'elaboració i comercialització d'oli, i propietari de la marca L'Antarragó, va signar a principis de març un contracte de compravenda amb l'Institut Català del Sòl (Incasòl) per l'adquisició d'una parcel·la al polígon les Vinyes del Mig de Bell-lloc d'Urgell (Pla d'Urgell), segons va avançar el diari Segre.

L'objectiu de Pons, que disposa d'una plantació d'olivera de 25 ha en règim superintensiu a Castelldans, en procés d'ampliació, i que també compra olives a altres pagesos, és construir els propers anys en aquesta parcel·la de 7.500 m2 un molí, una planta envasadora i dipòsits per a l'emmagatzematge de les olives i l'oli.

Per a aquest any 2023, Pons preveu adequar els dipòsits d'emmagatzematge i la planta envasadora. Per al 2024, si tot va bé, apunta que voldria començar amb el molí, tot i que assenyala que no és del tot segur que se n'iniciï la construcció.


Segons explica, portava gairebé tres anys cercant un espai on ubicar aquestes instal·lacions. Inicialment, va pensar d'aixecar-les prop de la finca l'Antarragó, ja que disposava de sòl rústic. Atesa l'activitat de comercialització i exportació, i la quantitat de trànsit pesant, però, necessitaven comptar amb sòl industrial. 


En els polígons existents tampoc hi va trobar una solució òptima: "Vam mirar aquí a prop però no hi ha opció", i afegeix que "al polígon de les Borges no hi ha res". Els projectes apareguts els últims anys de nous polígons tampoc s'han materialitzat. Per tot això, Pons conclou que "al voltant de Lleida és molt complicat trobar sòl industrial".