POLÍTICA
- Redacció

Demà comença la prohibició d'inaugurar o lluir obra de govern amb recursos públics

Amb la publicació de la convocatòria de les eleccions al BOE comença el període electoral. La campanya pròpiament dita, però, és del 12 al 26 de maig.

Aquest dimarts, 4 d'abril, es publicarà al Boletín Oficial del Estado (BOE) el reial decret de convocatòria de les eleccions municipals que s’han de celebrar el 28 de maig. S’entrarà, així, en l’anomenat període electoral, durant el qual queda prohibit que els poders públics organitzin o financiïn –directament o indirecta– actes que facin referència a les realitzacions o èxits obtinguts, que utilitzin imatges o expressions coincidents o similars amb les utilitzades en les campanyes dels partits que es presenten a les eleccions.

Segons la Junta Electoral Central, això inclou l’edició i repartiment de revistes i fulletons pagats amb diners públics, enviament de correus electrònics o missatges o inservió d’anuncis als mitjans de comunicació que al·ludeixin a les fites aconseguides per la institució. També es prohibeix inaugurar obres o serveis públics, tot i que aquestes, això sí, poden entrar en funcionament.

Antecent a les Borges el 2015
Durant el període electoral dels comicis del 2015, la Junta Electoral va ordenar que s’aturés la distribució del butlletí municipal editat per l'Ajuntament de les Borges Blanques, que era un balanç del mandat i s’havia començat a repartir dins del període de prohibició.

Les següents fases del període electoral són els dies entre el 19 i el 24 d’abril, quan s’han de registrar les candidatures a la Junta Electoral, el dia 26, que es publiquen provisionalment, i el 2 de maig, que es publiquen les definitives. La campanya electoral pròpiament dita comença la mitjanit del divendres 12 de maig i durarà dues setmanes, fins al 26. Un cop passada la jornada de reflexió del 27, el 28 es faran les votacions.