- Redacció / Les Borges Blanques

Primeres parelles lingüístiques a la comarca després de molts anys sense

A les Borges Blanques s’han format dues parelles que han començat a quedar per conversar i, d’aquesta manera, facilitar l’ús del català a qui l’està aprenent.

(foto: CNL)

L'Iván i el Martí i la Wendy i el Xavi són les dues parelles lingüístiques que, de moment, s'han format aquest any a les Garrigues en el marc del programa Voluntariat per la Llengua (VxL). L'Iván és d'origen gallec i el Martí és estudiant en pràctiques de la Biblioteca Marquès d'Olivart, mentre que la Wendy és d'origen mexicà i el Xavi és natural de les Borges. Tots quatre han començat a quedar per conversar i, d'aquesta manera, facilitar l'ús del català per part dels qui l'estan aprenent, l'Iván i la Wendy. Per la seva banda, l'Ajuntament de les Borges col·labora amb el Voluntariat per la Llengua i s'ha ofert a pagar les consumicions que fan les parelles lingüístiques als establiments adherits al VxL mentre fan l'hora de conversa.

Aquestes són les primeres parelles lingüístiques que es formen a la comarca després de molts anys sense.
I és que, fins ara, el Servei Comarcal de Català només oferia cursos de nivell molt elemental, amb els quals era difícil seguir una conversa, però al març van finalitzar les classes del nivell bàsic 2 i diversos alumnes es van interessar per tenir parella lingüística.