CULTURA
- Redacció / Juneda

L’Antifa Rock ja escalfa motors per a una edició amb diversos canvis respecte a l’any passat

Hi haurà una dotzena menys de grups i s’evitaran les hores centrals del dia, ja que la calor feia baixar l’afluència de públic. L’organització del festival junedenc ja té el cartell definitiu i surten les entrades a la venda.

Ja hi ha cartell definitiu del festival Antifa Rock, cita de referència en l'agenda estatal de la música punk que se celebrarà a Juneda del 29 de juny a l'1 de juliol. Un dels principals canvis respecte a l'any passat, quan es va estrenar, és que no hi actuaran tants grups. L'organització ha passat de programar-ne 36 a 24, en bona part degut al dèficit econòmic amb què es va saldar l'edició anterior. Entre els grups confirmats, però, hi ha primeres espases com The Baboon Show, grup suec de punk-rock amb 20 anys de trajectòria i 10 àlbums a l'esquena, l'últim dels quals estrenat aquest any.

Destaca, també, el concert d'El Drogas, que, si fins ara anava en solitari, aquesta vegada torna a Juneda amb un repertori exclusiu de Barricada, el grup del qual va ser cantant i baixista i que ara commemora 40 anys de la seva fundació. I d'efemèrides també va l'actuació d'Ostiaputa, banda terrassenca creada als anys 80 que enguany s'acomiada definitivament del públic. A aquests s'hi sumen noms habituals com Kaos Urbano, Segismundo Toxicómano,  Kop, Rat-zinger, Manolo Kabezabolo, Radiocrimen, Josetxu Piperrak (excantant de Piperrak) o Tropa do Carallo (liderada per Evaristo Páramos, de la Polla Records), entre altres. Una aposta específica d'enguany són Rotten XIII i Dinamita, dos grups que estan triomfant al País Basc, d'on l'any passat procedien molts assistents a l'Antifa.  

Canvi de dates i d'horaris
El 2022, el festival coincidia amb Sant Joan, amb la idea que el públic català aprofités el festiu per anar a Juneda, però no va ser del tot així. La proliferació de revetlles i l'hàbit de celebrar-les amb amics i familiars ha fet que l'organització de l'Antifa desplaci la trobada una setmana més tard i es pugui captar, així, més públic. Igualment, un altre aprenentatge de l'última edició és que, amb la calor que pot fer en aquelles dates, els concerts de les hores centrals del dia tenien poca afluència, de manera que enguany començaran tots a partir de les 6 de la tarda i s'acabarà cada jornada amb punxadiscos. Les entrades s'han posat a la venda més aviat que en l'última edició o ja es poden adquirir al web wegow.com.