JUDICIAL
- ACN/Redacció / Les Borges Blanques

Reconstrueixen l'apunyalament mortal del passat octubre a les Borges

Els investigadors dels Mossos i la comitiva judicial han escoltat de nou l’autor confés a la zona dels fets, a l’hort del Rabasser, cosa que ha despertat la curiositat dels veïns.

(foto: Laura Cortés/ACN)

Els investigadors dels Mossos d'Esquadra i la comitiva judicial han dut a terme aquest dimarts la reconstrucció de l'apunyalament mortal que va tenir lloc el 9 d'octubre de 2022 a l'aparcament de l'hort del Rabasser, a les Borges Blanques. Per fer-ho, han anat fins al lloc dels fets amb l'autor confés de l'apunyalament, que ha estat traslladat des de la presó, on està ingressat de manera preventiva, així com un amic seu investigat com a còmplice. Segons assegura l'autor confés, va ser l'amic qui li va passar el ganivet que va usar, cosa que l’amic nega.

La jutgessa ha llegit les declaracions que els dos investigats, un per homicidi i l'altre com a còmplice, van fer al jutjat d'instrucció 2 de Lleida l'octubre del 2022. Després, els ha fet diverses preguntes, primer a un i després a l'altre, per intentar aclarir què va passar. La reconstrucció dels fets ha començat cap a les onze del matí, s'ha allargat poc més d'una hora i ha despertat la curiositat d'alguns veïns de la zona.

Els fets que s'han intentat reconstruir avui van tenir lloc cap a dos quarts de sis de la tarda, el diumenge 9 d'octubre de 2022, durant una discussió a l'aparcament de l'hort del Rabasser, situat entre l'avinguda de la Sardana i el carrer Comerç i a tocar de l'institut Josep Vallverdú. La víctima va quedar molt malferida i va ser traslladada primer al CAP i després a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida, on va morir. Tenia 34 anys i residia des de feia poc a les Borges, treballava en un taller mecànic i havia viscut durant anys al Cogul, on la notícia també va causar consternació.

L'agressor va marxar corrent del lloc dels fets i durant la fugida va llançar el ganivet en un terreny pròxim. Els Mossos van obrir immediatament una investigació que va permetre identificar l'autor, de 23 anys, i van muntar un dispositiu per localitzar-lo. El van buscar sense èxit en un edifici de l'avinguda Santiago Rusiñol –on aquest matí també hi havia una dotació de Mossos d’Esquadra– i, finalment, el dimarts al matí es va entregar a la comissaria de Lleida, acompanyat de la família, i va ser detingut.

En aquell moment, el jove va explicar a la policia que va atacar la víctima per defensar-se arran d'un disputa relacionada amb marihuana. Avui hauria repetit la mateixa versió, segons la qual les dues famílies es coneixien i havien tingut dos enfrontaments previs.