MEDI AMBIENT
- Redacció / El Vilosell , La Pobla de Cérvoles

Presenten l’Associació de propietaris forestals de la Pobla de Cérvoles i el Vilosell

L’entitat es va constituir l’octubre de l’any passat i ara es presenta en públic per buscar noves incorporacions de propietaris de finques.

La serra de la Llena vista des de la Pobla.

L'Associació de Propietaris Forestals de la Pobla de Cérvoles i el Vilosell, que es va constituir a finals d'octubre del 2022 a la biblioteca del Vilosell, es presentarà en públic el proper divendres 19 de maig, a les 20 h a la Sala Vilosell. L'objectiu de la trobada és informar els pagesos i propietaris de finques forestals d'aquests dos municipis perquè s'hi puguin incorporar. 

L'entitat va arrencar amb prop de 600 ha, gràcies principalment a l'impuls  dels vinyaters locals Tomàs Cusiné, dels cellers Tomàs Cusiné, Cérvoles i Cara Nord, i Joan Jové, del celler Mas Blanch i Jové, a més dels propietaris de Vinyes del Vilosell S.L. De fet, el primer actua com a president, Sara Jové, de Mas Blanch i Jové, n'és secretària, i el veí de la Pobla de Cérvoles Zacaries Sobrepere actua com a tresorer.

La nova associació ja ha sol·licitat una subvenció per finançar la redacció de dos plans forestals que cobreixin la superfície forestal total dels dos municipis. Una vegada finalitzats, buscaran fons públics per a realitzar intervencions específiques que redueixin el risc d'incendi en aquest territori.