POLÍTICA
- Redacció

Partit a partit: Per Tu, un nou actor irromp a escena

La nova marca agrupa fins a set candidatures independents de les Garrigues, algunes de les quals en pobles grans, cosa que li permetrà sumar vots i regidors de cara al Consell Comarcal.

No és la primera vegada que hi ha candidatures independents a les Garrigues; quasi sempre n'hi ha hagut, en forma d'agrupació d'electors o integrades dins alguna federació a nivell català. Poques vegades, però, havien coincidit diverses llistes sota una mateixa marca, tal vegada des de les extintes AIPN dels anys 80 i 90.

Ara, set candidatures han decidit sumar amb Xtu, una formació independent constituïda el 2019 a Ascó (Ribera d'Ebre). Es presenten a les Borges Blanques, Juneda, la Granadella, l'Espluga Calba, l'Albagés, Fulleda i el Cogul. Cadascuna té el seu nom i la seva singularitat local. A les Borges, per exemple, és la continuació del projecte Borges per la República –ara deslligat del paraigua d’ERC–; a Juneda inclou integrants de les anteriors llistes de Juntes i Junts per Juneda-AM i Juneda Som Totes; a la Granadella és la continuació d’Alternativa Social, que el 2019 era una agrupació d’electors; a l’Espluga Calba s’ha format de bell nou; a l’Albagés és l’Activem l’Albagés que ara té el govern de la població; a Fulleda també és nova –formada, en part, per un exregidor de l’actual govern– i al Cogul també és nova, tot i que una de les dues integrants ara era regidora de govern.

A l’anar sota la mateixa marca, les set candidatures faran valer els seus vots i regidors en els còmputs de cara a la composició del Consell Comarcal. Per nombre de candidatures i el fet de presentar-se en alguns municipis grans de la comarca, és probable que hi obtinguin representació i arribin a ser determinants a l'hora de configurar majories.

Total candidatures: 7
Candidatures reals: 7
Candidatures fantasma: 0