SALUT
- Redacció / Les Borges Blanques

La CUP insta el Parlament a pronunciar-se pel servei de radiologia al CAP de les Borges

La formació, que ja va preguntar a la Cambra sobre aquesta qüestió l’estiu del 2021, denuncia que el Govern no tingui en compte el context de despoblament.

(foto: Xavi Minguella)

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha presentat avui una proposta de resolució al Parlament de Catalunya per sol·licitar la incorporació del servei de radiologia al CAP de les Borges Blanques, després que la setmana passada se sabés que el Govern descartava incloure aquest servei al centre sanitari. Segons el Servei Català de Salut, el volum de demanda de la població que atèn el CAP de les Borges, que inclou 16 municipis garriguencs i un total de 16.500 habitants, no és suficient per garantir l’eficiència del servei, de manera que els usuaris hauran de continuar anant a Lleida o a Mollerussa per fer-se radiografies.

Cal recordar que quan es va inaugurar l’actual CAP, l’any 2010, també estava previst que tingués radiologia. Les autoritats del moment van anunciar que s'hi afegiria el gener del 2011, però finalment no es va acabar posant, tot i que es va arribar a adjudicar a Siemens la compra d'equips de radiologia per a Balaguer i les Borges.

La CUP considera que “en un moment de despoblament de nuclis rurals, cal garantir els serveis bàsics per totes i tots els garriguencs i garriguenques, que han de tenir els mateixos drets que qualsevol altre habitant de capitals de comarca d'arreu del Principat”. La formació denuncia que el departament “prioritzi la rendibilitat, tot considerant que els 16.000 habitants que depenen del CAP de les Borges no siguin suficients per aquest servei oblidant aspectes socials”.

L’estiu del 2021, la CUP ja va registrar una bateria de preguntes a la Cambra sobre aquest mateix assumpte.