COMARCA, FAUNA
- Redacció

La Plataforma Animalista Terres de Lleida reclama una canera comarcal per les Garrigues

Creuen que creu que un servei mancomunat d'aquest tipus "té molt sentit perquè els ajuntaments ja estan desbordats" i "és impossible que cada poble pugui oferir aquest servei".

El Centre d’Acollida d’Alcanó serveix com a referència a la Plataforma. (Foto: Arxiu)

La Plataforma Animalista Terres de Lleida, integrada per la majoria de protectores de Ponent, entitats animalistes i grups polítics, duu a terme des de fa temps reunions amb els ajuntaments per assessorar-los en pràctiques de benestar animal, com la gestió de gossos abandonats i el control dels gats ferals.

Fruit d'una reunió mantinguda recentment amb el consistori de Juncosa, l'entitat i l'equip de govern van coincidir en la necessitat d'un Centre d'Acollida d'Animals de Companyia (CAAC) per a la comarca de les Garrigues, similar al que existeix des del 2012 a Alcanó.

Rosa Vall, membre de la Plataforma, creu que un servei mancomunat d'aquest tipus "té molt sentit perquè els ajuntaments ja estan desbordats" i "és impossible que cada poble pugui oferir aquest servei". La problemàtica dels gossos abandonats els ha portat a treballar en aquesta línia amb altres comarques com la del Pla d'Urgell o la Noguera, que tampoc tenen CAAC.