FAUNA
- Redacció / Les Borges Blanques

Denuncien mortaldat de peixos en algunes parts del canal Segarra-Garrigues

Ipcena ha detectat nombrosos exemplars de diverses espècies morts o agonitzant en zones de comportes com la del Pla de Falliver de les Borges.

L’entitat Ipcena ha denunciat que el buidatge del canal Segarra-Garrigues no ha anat acompanyat d’una supervisió i control per evitar que morissin centenars de peixos i altres espècies a punts d’enreixats i comportes com el del Pla de Falliver de les Borges Blanques. “És un fet greu de maltractament de fauna amb resultat de mort que suposa una mostra de deixadesa i control ambiental per part dels responsables de l'infraestructura”, apunta l’associació.

“Centenars de peixos morts que han estat agonitzant durant vàries setmanes per manca d'aigua, excepte algunes desenes que encaren viuen al límit de les seves possibilitats”, diu Ipcena en un comunicat. Entre espècies en estat de descomposició s’hi han trobat carpes, bagres i altres per identificar. L’entitat ha presentat un queixa als Agents Rurals i ha denunciat els fets al Departament d’Acció Climàtica.