SALUT
- Redacció / Les Borges Blanques

El conseller de Salut es compromet a incorporar el servei de radiologia al CAP de les Borges

Així ho ha assegurat a representants garriguencs en una trobada aquest migdia a Lleida. Es tractaria d’un servei programat. D’altra banda, Manel Balcells desmenteix que hi hagi la intenció de tancar urgències.

El Centre d’Atenció Primària (CAP) de les Borges Blanques tindrà finalment servei de radiologia. Així ho asseguren fonts d’ERC a les Garrigues, després d’haver-se reunit aquest migdia a Lleida amb el conseller de Salut de la Generalitat, Manel Balcells. El tinent d’alcalde de les Borges, Salvador Noguera, i l’alcalde dels Omellons, Jordi Gaya –que des d’aquest octubre és assessor de la Diputació de Relacions amb entitats i associacions i Salut Pública– expliquen que el conseller els ha confirmat la pròxima incorporació del servei al centre borgenc, del qual depenen setze municipis de les Garrigues. “Ha dit que hi comptem, que tenim el sí”, apunten Noguera i Gaya.

De la conversa, però, no n’han sortit terminis concrets però sí que Balcells ha avançat que serà un servei programat, no de 24 hores, és a dir, que es prestarà alguns dies a la setmana i donant hora als pacients que el requereixin. Això passa, per tant, per la incorporació de la maquinària necessària i la disposició d’un tècnic radiòleg. La sala, i fins i tot la retolació, ja hi són, ja que quan es va inaugurar l’edifici, l’any 2010, ja estava previst que hi hagués radiologia. Les proves d’urgència, això sí, s’hauran de continuar fent en altres centres sanitaris de la demarcació. 

D’altra banda, Balcells ha desmentit que hi hagi cap intenció per part del Departament de tancar el servei d’urgències del CAP de les Borges, un temor que ha circulat últimament però que el conseller assegura que no està damunt la taula.

Intensificació de la demanda
La notícia arriba just l’endemà que una delegació comarcal es reunís al Parlament amb representants de diversos grups polítics, una trobada convocada a instàncies de la CUP i a la qual van assistir, per part de les Garrigues, l'alcalde de les Borges, Josep Farran, el president del Consell Comarcal i alcalde de Juneda, Antoni Villas, el vicepresident del Consell i regidor d'Arbeca Ramon Solé, el conseller comarcal i alcalde de Bellaguarda Olegari Alberich, la regidora borgenca i diputada provincial Núria Palau, i l'alcalde dels Omellons, Jordi Gaya. La reclamació, segons els assistents, hauria rebut el beneplàcit dels grups parlamentaris.

Cinc dies abans, l’Ajuntament de les Borges havia convocat una concentració ciutadana davant del CAP de les Borges per reclamar públicament el servei de radiologia. Hi van assistir unes 200 persones i representants de les diverses formacions polítiques de la comarca i d’ajuntaments afectats.