SUCCESSOS
- ACN/Redacció / Torrebesses

S'esfondra el lateral d'una casa a Torregrossa

Per motius que es desconeixen, quasi tota la paret de l’edifici s’ha desprès. Afortunadament, la família que hi vivia acabava de sortir al carrer i l’establiment que hi havia als baixos estava tancat.

La paret lateral d'una casa de dos pisos de Torregrossa ha col·lapsat aquesta tarda a primera hora per motius que es desconeixen. L’immoble, situat a la cantonada dels carrers Lleida i Anselm Clavé, estava habitat per una família. Poc després de les tres de la tarda, han sentit un soroll, han sortit al carrer i just llavors s’ha esfondrat la paret, que ha deixat un gran forat a l’edifici. Aquests dies no havia plogut a Torregrossa.

Es dona la circumstància que als baixos hi havia un supermercat, que feia una hora i mitja que havia tancat, cosa que ha evitat que hi hagués víctimes personals. Els Bombers han evacuat dues cases adjacents per precaució i s’ha acordonat la zona per impedir l’accés i facilitar la tasca dels tècnics. El Grup d'Estructures i Col·lapses (GREC) dels Bombers s'ha activat per valorar l'actuació amb l'arquitecte municipal. Malgrat l’ensurt, l’Ajuntament es mostra alleujat per no haver hagut de lamentar cap dany personal.

ACTUALITZACIÓ: durant la matinada, bona part de l’immoble s’ha acabat d’ensorrar, concretament el teulat i el pis superior. Ara els tècnics han de revisar un segon immoble del mateix edifici que encara està dret per si reuneix condicions d'habitabilitat i els propietaris poden entrar a recollir pertinences. Tècnics de la llum han treballat per fer un 'bypass' al cablejat i evitar així tallar la llum. Mentrestant, una empresa d'enderrocs està sanejant la zona per evitar més despreniments. Des de l’Ajuntament, s’ha demanat la reparació de la línia telefònica que afecta part del carrer. El consistori expressa el seu suport a la família propietària.


(foto: Orio Bosch/ACN)