- Redacció

Arriben els primers 174.000 euros per municipi del Fons de Transició Nuclear

16 ajuntaments garriguencs situats entre 10 i 30 km de la central nuclear d’Ascó han rebut l’ingrés aquest gener, el primer fins a completar els 400.000 euros estimats.

La central nuclear d'Ascó. (foto: Roger Segura/ACN)

Els 16 municipis garriguencs que es troben a una distància d'entre 10 i 30 km de la central nuclear d'Ascó, i que són beneficiaris del Fons de Transició Nuclear del Govern, van rebre el passat 4 de gener el primer ingrés d'aquest ajut, de 174.000 euros per ajuntament, que els ha de servir per impulsar accions de promoció econòmica, de transició energètica i de creació d'ocupació. El segon pagament, que completaria els 400.000 euros estimats inicialment per cada consistori, de moment no té data.

Els ajuntaments tindran tot el 2024 per executar els seus projectes i inversions. Per a exercicis posteriors al 2024, ara per ara no hi ha novetats sobre el reglament dels fons. Els beneficiaris són Almatret, Bellaguarda, Bovera, la Granadella, Llardecans, Maials, l'Albagés, Alcanó, el Cogul, Granyena, Juncosa, la Pobla de Cérvoles, Sarroca, els Torms, el Soleràs i Torrebesses.