CULTURA
- Redacció / Alfés

Marina Guiu exhaureix les entrades per ‘La Muda’ a l’Escorxador

Farà dues sessions a Lleida, el dijous 11 i el divendres 12 de gener. Inicialment s'havia programat només un passi, però les entrades es van exhaurir ràpidament. Les de la segona representació també es van acabar en menys d'una setmana.

Imatge promocional de l'espectacle (Foto: Júlia Latorre)

L'artista i actriu aufesina Marina Guiu presentarà el monòleg teatral La Muda sobre els abusos sexuals infantils al Teatre de l'Escorxador de Lleida el dijous 11 i el divendres 12 de gener amb la Sala 2 plena ambdós dies. L'espectacle estava programat inicialment per al dia 11 en el marc del cicle Escorxa-dijous, però com que les entrades es van exhaurir ràpidament, des del teatre van obrir una nova funció, que es va acabar omplint en menys d'una setmana.

Marina Guiu es mostra molt contenta de la resposta del públic lleidatà, alhora que sorpresa. Serà la primera vegada que pujarà a l'escenari com a actriu en aquest equipament, després d'haver-ho fet com a nena i com a jove quan era alumna de l'Aula de Teatre Municipal de Lleida. En aquest sentit, creu que "tanca un cercle" perquè retorna a la sala on havia començat a fer teatre i ho fa portant a Ponent una funció sobre els abusos sexuals infantils que va patir quan era menor, i que també incorpora el testimoni i veu d'altres persones supervivents d’aquesta violència.

La Muda combina el text teatral amb les pintures de la pròpia Marina Guiu i amb projeccions audiovisuals. Fins ara s’havia pogut veure a la Sala Fènix de Barcelona, on va fer temporada a l’octubre i al Centre Cívic Can Felipa de la mateixa ciutat, on havia fet una residència artística per construir l’espectacle.