MEMÒRIA HISTÒRICA
- Redacció / Cervià de les Garrigues , L'Albi

L’Albi i Cervià recordaran els seus deportats als camps nazis el dissabte 20 de gener

Es col·locaran quatre llambordes Stolpersteine, dos a cada municipi. Amb aquestes ja seran 18 les que s'hauran posat als municipis garriguencs, de la quarantena previstes.

Col·locació d'una llamborda Stolpersteine aquesta tardor a la Granadella (Foto: Xavi Minguella)

El 20 de gener tindrà lloc un nou acte de col·locació de llambordes Stolpersteine a la comarca i de record a les persones deportades als camps nazis durant la Segona Guerra Mundial. A l'Albi es recordaran Josep Pons, que hi va fer de mestre, i Pierre Mandaña, que, tot i ser nascut a la Catalunya Nord, era de pare albinenc i va passar la infància a l'Albi, faria la guerra mundial amb l'exèrcit francès i, supervivent dels camps de presoners, tornaria a l'Albi el 1945. El mateix dia, a Cervià s'homenatjarà Ramon Coiduras i Josep Domènech.

Amb aquestes ja seran 18 les Stolpersteine col·locades a la comarca, de la quarantena que se n'espera posar. De moment, n'hi ha a Juneda, Arbeca, el Soleràs i la Granadella.

La instal·lació de Stolpersteine és un projecte del Memorial Democràtic coordinat a la comarca pel Centre d'Estudis de les Garrigues, i que es duu a terme amb la col·laboració dels respectius ajuntaments.