- Redacció

Els Agents Rurals creen dues distincions amb el nom dels dos membres assassinats a Aspa

El Govern recupera el Dia del Cos d’Agents Rurals, que feia 20 anys que no es feia. Josep M. Baiget i Eladi Flix, guardonats pels 35 anys de servei actiu.

(foto: Agents Rurals)

Aquest divendres, 12 de gener, s’ha celebrat a la Seu Vella de Lleida el Dia del Cos d'Agents Rurals, una jornada que feia 20 anys que no s'organitzava i que a partir d'ara es farà anualment pels volts del 4 d'octubre, coincidint amb Sant Francesc d'Assís, patró del cos. En aquesta ocasió, de manera excepcional, s'ha fet al gener en memòria dels dos agents assassinats a Aspa fa set anys en aquestes dates. Precisament en honor seu, el Cos d'Agents Rurals ha creat la distinció Xavier Ribes a l'esforç i dedicació i la distinció David Iglesias a la realització d'actuacions meritòries.

L'acte també va servir per reconèixer amb un guardó els agents que fa 35 anys que presten servei actiu al Cos. Entre aquests hi havia el cervianenc Josep M. Baiget, cap de les Garrigues, i el bellaguardí Eladi Flix, cap del Segrià, així com Manel Torrelles, cap del Pla d’Urgell i Llorenç Ricou, cap de l’Àrea Regional de Lleida. L'acte ha estat presidit pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, i també hi ha intervingut el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena.