OLI
- Redacció / Les Borges Blanques , Sarroca de Lleida

L'oli Terrall, de la cooperativa Sant Isidre de les Borges, medalla de plata al concurs internacional de Los Angeles

Era la primera vegada que l’entitat de les Borges s’hi presentava. D’altra banda, l’oli L’Estornell, de l’empresa Veà de Sarroca, rep la medalla d’or en la categoria de disseny de producte.

Aquesta matinada s’ha conegut el veredicte de Los Angeles International Extra Virgin Olive Oil Competitions, un concurs que se celebra als Estats Units des de l’any 1922, i l’oli Terrall, de la cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques, ha rebut la medalla de plata en la categoria d’oli lleuger d’intensitat suau, un apartat en què es distingeixen els olis considerats “molt bons i amb qualitats especials”. Era la primera vegada que la Sant Isidre de les Borges participava al certamen i Terrall ha sigut l’únic oli de la comarca premiat aquest any, d’entre els 300, aproximadament, que han rebut una distinció. 

En aquesta edició també ha estat premiat l’oli L’Estornell, la marca de l’empresa familiar Veà, de Sarroca, en aquest cas en la categoria de disseny de packaging, amb la medalla d’or.

Els anys 2020 i 2019, l’oli Les Cabanes, de la cooperativa Sant Isidre de Juncosa, va obtenir la medalla de bronze al mateix concurs, també en categoria d’olis lleugers d’intensitat suau, i el 2019, un altre oli juncosà, el d’Henri Mor, va rebre medalla d’or i de plata. Aquell any, el disseny de la caixa i la botella de Suo Tempore Oil, marca compartida entre la Cooperativa de la Granadella, Raig d'Arbeca, Nousegons i Oli Soleil va guanyar la medalla d'or en l’apartat de disseny.

Més enrere, l’oli Olicatessen, del Molí dels Torms, havia obtingut medalla d’or en tres edicions consecutives (2010, 2009 i 2008).